Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani knifeSOS.com
Splošni pogoji nakupa v spletni strani knifeSOS.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

Z uporabo te spletne strani soglašate z naslednjimi splošnimi pogoji. Ti splošni pogoji veljajo za vašo uporabo tega spletnega mesta, za vsako naročilo, ki ga oddate preko spletnega mesta, za vsak nakup preko spletnega mesta in za vsak dogovor med vami in podjetjem KnifeSOS d.o.o. 

Podatki o podjetju

S spletnim mestom knifeSOS.com upravlja podjetje KnifeSOS d.o.o.

Ime podjetja: KnifeSOS d.o.o.
Naslov: Ziherlova ulica 10, 1000 Ljubljana, Slovenija
Davčna številka: SI58244310
Matična številka: 8737045000
IBAN: SI56 3400 0102 0592 557
BIC: KSPKSI22XXX
E-POŠTA: info@knifesos.com
TELEFON: +386 31 633 125

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik zagotavlja zaščitenost podatkov, ki bodo uporabljeni v skladu z vsemi navedenimi pogoji uporabe spletnega mesta, s katerimi se uporabnik strinja. Politiko zasebnosti knifeSOS.com lahko preberete TUKAJ (Politika zasebnosti).


Ponudba artiklov in cene

Vse cene v spletni trgovini knifeSOS.com so v evrih, vključujejo DDV in veljajo od 12. 10. 2020. Cene so nepreklicne ter veljajo na dan in uro potrditve naročila. Cene lahko naročnik spremeni brez predhodnega obvestila. Roki veljavnosti akcijskih ponudb veljajo do navedenega datuma oziroma do preklica. Popusti in akcije se med seboj ne seštevajo. Celotna ponudba velja do preklica.

V cene je že vključen 22-odstotni DDV. Cene veljajo v primeru plačila na zgoraj navedene načine plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o stanju naročila). Od tega trenutka so cene in pogoji veljavni tako za ponudnika kot za kupca.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • nakazilo na bančni račun;
 • nakazilo prek PayPal, Apple Pay, Google Pay;
 • plačilo po povzetju (bančne in kreditne kartice, gotovina)
 • kreditna kartica (Visa, MasterCard, Discover, JCB, American Express);
 • gotovina ali kartica ob osebnem prevzemu v trgovini (po dogovoru)

Akcijske kode

Ponudnik lahko občasno po e-pošti ali na družbenih omrežjih Facebook in Instagram za svoje kupce zagotovi posebne promocijske kode, s katerimi je mogoče prejeti darilo ob nakupu ali popust ob nakupu na vse izdelke ali posamezni izdelek. Vse akcijske kode so časovno omejene in se na določeni datum iztečejo. Prav tako velja, da lahko en kupec ob enem nakupu izkoristi le eno akcijsko kodo, kode med seboj niso združljive in ni jih mogoče zamenjati za nekaj drugega (npr. popust na drug izdelek, brezplačno poštnino ipd.).

Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:

 • Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
 • Na zaključku blagajne v okence ''promocijska koda'' vpišete kodo za popust in kliknete gumb ''potrdi''.
 • Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
 • Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Postopek nakupa storitve

Postopek je preprost. Vaši noži bodo ostri v petih korakih:

 1. Naročilo se odda na spletu, ob tem se izbere število nožev za brušenje in navede naslov za prevzem (pri vas doma, v službi, pri stari mami).
 2. Po oddaji naročila naročnik pripravi nože za oddajo kurirju GLS. Navodila za pripravo paketa so objavljena na naši spletni strani, prav tako pa jih ob naročilu pošljemo tudi po e-pošti.
 3. Naslednji delovni dan kurirska služba GLS obvesti o poteku prevzema paketa, običajno nože prevzamejo še isti dan.
 4. Noži prispejo v delavnico. Za brušenje potrebujemo 1−2 delovna dni.
 5. Nože oddamo kurirski službi GLS in vas o tem obvestimo po e-pošti. Naslednji dan bodo noži vrnjeni k naročniku.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

Poštnina

Stroški dostave po Sloveniji so všteti v ceno servisa brušenja. Za dostavo v ostale države EU27 se zaračuna dodatnih 5 €.

Dostava izdelkov in rok dobave

Ponudnik se zavezuje, da bo naročeno storitev obdelal v najkrajšem možnem času. Čas od prejema naročila na spletni strani do dostave nabrušenih nožev je običajno 4 delovne dni.

Po Sloveniji dostavljamo z dostavno službo GLS. Po oddaji naročila na spletni strani vas bomo obvestili o času prihoda kurirja ter vam poslali navodila za zaščito in pripravo nožev na prevoz. Ko bodo noži nabrušeni, vam bo GLS en dan pred dostavo poslal obvestilo o času dostave, če vas takrat na navedenem naslovu ni, se dogovorite za ponovno dostavo ob uri, ki vam ustreza, ali spremenite lokacijo dostave. Možna je tudi dostava paketa na zbirno mesto GLS v bližini vašega doma/službe.

EU27: Izven Slovenije dostavljamo v ostale države območja EU27 (Avstrija, Litva, Belgija, Luksemburg, Bolgarija, Madžarska, Ciper, Malta, Češka, Nemčija, Danska, Nizozemska, Estonija, Poljska, Finska, Portugalska, Francija, Romunija, Grčija, Slovaška, Hrvaška, (Slovenija), Irska, Španija, Italija, Švedska, Latvija) z dostavno službo GLS, čas storitve je 5−7 delovnih dni od naročila do dostave.

Ostale državeTrenutno naših storitev ne omogočamo izven območja EU27. 

Odveza odgovornosti

Spletna trgovina knifeSOS.com skrbi za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh trgovine, vendar pa se lahko lastnosti izdelkov in njihova dostopnost spremenijo tako hitro, da ne uspemo pravočasno popraviti podatkov, navedenih v spletni trgovini. V takem primeru bomo kupca naknadno obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografija ni identična izdelku.

Pridržujemo si pravico do napak v besedilih oziroma tekstovnih napak.

Spletna trgovina knifeSOS.com si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli in na kakršenkoli način brez predhodnega opozorila spremeni splošne pogoje poslovanja.

Pravno obvestilo 

Spletna trgovina knifeSOS.com in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost in vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko (+386 31 633 125) ali po elektronski pošti info@knifeSOS.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. 

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

 Zadnja posodobitev: 15. 10. 2020

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov in ostrih nožev!
Ekipa KnifeSOS