FAQ - pogosta vprašanja

Imate vprašanje o našem servisu brušenja, načinih dostave ali odpovedi naročila? Iskane informacije so morda že navedene med spodnjimi odgovori. Če so vaša vprašanje še vedno nejasna, nam pišite na info@knifeSOS.com ali nas pokličite na +386 31 633 125.

Potek naročila

Postopek je preprost. Vaši noži bodo ostri v petih korakih:

1. Naročilo oddate na spletu: izberete število nožev za brušenje in navedete naslov za prevzem (pri vas doma, v službi, pri stari mami).
2. Po oddaji naročila pripravite svoje nože za oddajo kurirju GLS. Oglejte si naša navodila za pripravo paketa.
3. Naslednji delovni dan vas kurirska služba GLS obvesti o poteku prevzema vašega paketa, običajno nože prevzamejo še isti dan.
4. Noži prispejo v našo delavnico. Za brušenje potrebujemo 1−2 delovna dni.
5. Nože oddamo kurirski službi GLS in vas o tem obvestimo po e-pošti. Naslednji dan bodo noži že pri vas – v zavetju znanega doma, a z novo ostrino. Pazite na prste!

Čas od prejema naročila na spletni strani do dostave nabrušenih nožev je običajno 4 delovne dni. Naročila oddana od ponedeljka do petka do 16. ure se obdelajo še isti dan, kar pomeni, da kurirska služba GLS vaše nože prevzame že naslednji delovni dan, najkasneje pa dan kasneje.

Brusimo kuhinjske nože in večino rezil, ki se uporabljajo izven kuhinje.

Kaj brusimo?
● Vse vrste kuhinjskih nožev (ne glede na njihovo poreklo, proizvajalca ali vrsto jekla)
● enostransko brušene nože (angl. single-bevelled knives), običajno so to tradicionalni japonski noži
● kuhinjske sekirice
● nože za odstranjevanje kosti in razkoščičevanje
● jedilne nože za zrezke
● nože za pršut
● nože za kruh in nože z žagastimi rezili oziroma dvojno nazobčani noži
● žepne nože
● lovske in ribiške nože
● nože na večnamenskih orodjih.

Česa ne brusimo?
● Rezil, daljših od 30 cm
● brivskih britev, skalpelov
● keramičnih nožev
● mečev, sabelj, bodal
● pincet
● vrtnega orodja, dlet, žag, sekir in podobnega orodja
● škarij.

Niste prepričani, ali je vaše rezilo primerno za servis? Pišite nam na e-naslov info@knifeSOS.com ali nas pokličite na +386 31 633 125.

Brušenje noža stane od 4,87 € do 7,67 € na nož, odvisno od števila nožev, ki nam jih boste zaupali v brušenje. Pri spletnem naročilu lahko izberete najmanj 3 in največ 15 rezil (za brušenje več kot 15 rezil nam pišite na e-naslov info@knifeSOS.com ali nas pokličite na +386 31 633 125). V ceno je vključena poštnina v obe smeri. Oglejte si naš cenik storitve brušenja.

Storitev brušenja

Tudi cenejši noži so lahko narejeni iz spodobnega jekla, ki s profesionalnim brušenjem dosega zadovoljivo ostrino. Seveda pri takšnih nožih ne gre pričakovati istih rezultatov kot pri nožih iz kakovostnejših materialov, vendar je vseeno priporočljivo vsak nož vzdrževati in ga ohranjati ostrega, saj je top nož nevarnejši za uporabo, predvsem pa izgubi bistvo svojega namena.

Velja preprosto pravilo: nož je treba nabrusiti, ko se vam ne zdi več dovolj oster. To je lahko po enem mesecu ali enem letu uporabe – vse je odvisno od tega, koliko in kako ga uporabljate. Seveda je pogostost brušenja odvisna tudi od vrste noža in materiala ter obdelave rezila.

Seveda! Zlomljene konice in odkruške na rezilu popravljamo v sklopu rednega servisa. Če bo servis zahteval večje popravilo in bomo morali spremeniti dolžino noža, vas bomo o tem predhodno obvestili. Pri zlomljenih konicah ohranimo obliko noža, pri odkruških pa ohranimo geometrijo rezila. Ceno popravila konice rezila ali odkruškov določimo glede na globino (in ne velikost) poškodbe. Popravila manjših poškodb so brezplačna, popravila večjih poškodb pa obravnavamo po ceniku.

V primeru večjih (ekstremnih) poškodb rezilo obravnavamo glede na posamezni primer in ga popravimo na podlagi dogovora. Po prejemu poškodovanega noža bomo ocenili znesek popravila in se predhodno z vami posvetovali glede servisa.

Nože s poškodovanim rezilom zapakirajte po običajnem postopku. Ob naročilu vam ni treba doplačati za popravilo, saj vas bomo pred odpravljanjem poškodbe kontaktirali ter obvestili o obsegu popravila in znesku doplačila. Preden nože odpošljemo, poravnate doplačilo z načinom plačila, ki ste ga uporabili za naročilo.

Za več informacij o zvitih, zlomljenih ali odkrušenih nožih si preberite članek o popravilih in poškodbah na rezilih.

Manjše poškodbe popravimo brezplačno, večina popravil stane 3 €, večje poškodbe pa 6 €. V vsakem primeru vas pred popravilom vedno obvestimo o obsegu in znesku popravila. Cene storitev si lahko pogledate v ceniku.

Za več informacij o zvitih, zlomljenih ali odkrušenih nožih si preberite članek o popravilih.

Vsak nož ima svojo geometrijo, brusni kot, namen uporabe in izdelan je iz določenega materiala, zato vsak nož obravnavamo posebej. Naši mojstri pred začetkom brušenja strokovno ocenijo, kakšno vrsto brušenja zahteva posamezno rezilo. Posebej smo pozorni na ohranjanje kotov ter zaključno, fino brušenje oziroma poliranje. Tako da brez skrbi: vsak nož pregledamo in mu prilagodimo postopek brušenja.

Seveda, tudi zvita rezila popravljamo v sklopu rednega servisa. Če je konica rezila izjemno zvita, vas bomo predhodno kontaktirali glede obsega popravila, saj bomo v nekaterih primerih morali odstraniti manjšo količino materiala s konice noža in nekoliko skrajšati rezilo. Pri zvitih rezilih je končni rezultat popravila odvisen od materiala, iz katerega je izdelan nož. V nekaterih primerih namreč rezila ne bo mogoče v celoti povrniti v prvotno stanje, vendar bo povsem primerno za uporabo. O vsakem večjem posegu se bomo z vami posvetovali pred začetkom popravila, saj se lahko močno zvita rezila v nekaterih primerih zlomijo.

Seveda, pri vsakem rezilu ohranimo prvotne brusne kote. Če bi želeli kot spremeniti, k naročilu predložite opombo z navodili.

Enostransko brušene nože brusimo v sklopu rednega servisa, zato se cena servisa pri tem ne spremeni. Če imate enostransko brušen nož, za katerega je treba izvesti obsežnejši servis, nas pred pošiljanjem kontaktirajte na e-naslov na e-naslov info@knifeSOS.com ali nas pokličite na +386 31 633 125.

Tudi to se dogaja. Ročaje lahko zamenjamo samo pri nožih z japonskim tipom ročaja, izbirate pa lahko med različnimi materiali in oblikami. Evropskih ročajev ne menjamo in ne popravljamo. Trenutno nudimo zamenjavo japonskih ročajev le po dogovoru, zato nam pišite na e-naslov info@knifeSOS.com ali nas pokličite na +386 31 633 125.

Običajno so naše stranke zelo zadovoljne z rezultati brušenja in popravil. Če vam karkoli ne bo ustrezalo, nam takoj pišite na e-naslov info@knifeSOS.com ali nas pokličite na +386 31 633 125, da se dogovorimo za ponoven servis (reklamacije obravnavamo glede na posamezni primer, ponovni servis je brezplačen).

Naročila in plačila

Izbirate lahko med naslednjimi možnostmi:

● kreditne kartice (Visa, MasterCard, Discover, JCB, American Express);
● PayPal;
● Apple Pay;
● Google Pay;
● plačilo po povzetju (bančne in kreditne kartice, gotovina);
● bančno nakazilo (postopek traja 1−3 delovne dni dlje);
● gotovina (samo pri osebni dostavi ali prevzemu).

Če bi radi preklicali svoje naročilo, nas čim prej kontaktirajte na e-naslov info@knifeSOS.com ali nas pokličite na +386 31 633 125.
Naročila kurirski službi GLS oddamo vsak delovni dan ob 16.00. Če naročilo še ni oddano v obdelavo kurirski službi GLS (običajno v 1 delovnem dnevu), vam povrnemo celoten znesek naročila. Več informacij o preklicu naročila lahko najdete na strani Reklamacije in vračila.

Prevzem in dostava

Za prevzem in dostavo nožev uporabljamo dostavno službo GLS. GLS vam en dan pred prevzemom pošlje obvestilo o času prevzema. Če vas takrat na navedenem naslovu ni, se lahko dogovorite za ponovni prevzem ob uri, ki vam ustreza, ali pa spremenite lokacijo dostave. Možna je tudi dostava na paketomate GLS v bližini vašega doma ali službe.

Čas storitve od izvedenega naročila do dostave nabrušenih nožev je okoli 4−6 delovnih dni, odvisno od vaše lokacije. Če pride do zamude, vas o tem obvestimo.

Da. Če boste sledili našim navodilom za pripravo paketa, bodo vaši noži varno prispeli do nas in nazaj k vam. Vsi paketi imajo sledilno številko, s katero lahko kadarkoli preverite njihovo lokacijo.

Vsak paket je zavarovan do 200 EUR, tako da se v primeru izgube ali poškodbe paketa lahko povrne izgubljena vrednost.

Vaši noži so v primeru izgube ali poškodbe med dostavo zavarovani do vrednosti 200 EUR. Dostavno službo GLS smo izbrali na podlagi svojih izkušenj in njihovih referenc o hitrosti in zanesljivosti.

Paketi se danes zelo redko izgubijo. Vseeno pa priporočamo, da vaše nože pred pošiljanjem fotografirate. Tako bomo veliko lažje skupaj rešili zavarovalniški zahtevek.

Če pošiljate nože z visoko vrednostjo oz. veliko število nožev, razmislite o nakupu dodatnega zavarovanja za vaš paket, saj je vrednost zavarovalnine omejena do 200 EUR.

Nože servisiramo in dostavljamo znotraj držav EU27. Za več informacij obiščite stran Plačilo in dostava.

Vaše nože lahko na brušenje osebno prinesete v trgovino OsterRob. Nože bomo nabrusili v 1−2 delovnih dneh, prevzamete jih na isti lokaciji. OsterRob se nahaja na Celovški cesti 280 v Ljubljani, obiščete nas lahko vsak delovnik 10:00−18:00.

Ob prevzemu nabrušenih nožev plačate brušenje v trgovini OsterRob. V primeru osebne dostave in prevzema je cena brušenja 5 € / nož.

Pakiranje in zaščita nožev za pošiljanje

Za zavijanje in pripravo nožev za pošiljanje priporočamo uporabo navadnega časopisnega papirja, ki je tudi cenovno najbolj dostopen. Lahko pa uporabite tudi večino drugih vrst papirja (navaden papir A4).

Preberite si podrobna navodila za pripravo paketa.

Priporočamo, da rezilo ovijete s papirjem vsaj dvakrat, da ga ustrezno zaščitite.

Za podroben opis si preberite navodila za pripravo paketa.

Konico rezila zaščitite tako, da za zavijanje uporabite papir, ki je daljši od dolžine rezila. Del papirja, ki po zavijanju gleda čez rob konice rezila, prepognete nazaj proti ročaju in ga zalepite s samolepilnim trakom.

Za več informacij si preberite navodila za pripravo paketa.

Peto rezila zavijete v papir, ki ga uporabite za zaščito rezila. Papir je treba tesno oviti okoli rezila, tako da prekrijete peto in konico rezila. Tako oblikovano nožnico rezila pritrdite na nož s samolepilnim trakom, zato da rezilo ne more zdrsniti ven.

Za podroben opis si preberite navodila za pripravo paketa.

Najdostopnejši je navaden karton, ki se uporablja za večino kartonske embalaže. Razstavite in uporabite lahko navadno kartonsko škatlo.

Za podroben opis si preberite navodila za pripravo paketa.

Zelo pomembno je, da se noži znotraj pošiljke ne premikajo, zato naj bodo tesno zaviti v karton. Pomembno je tudi, da so robovi paketa tako zaprti, da noži ne morejo pasti ven.

Za podroben opis si preberite navodila za pripravo paketa.

Kontakt

Kontaktirate nas lahko na več načinov: po e-pošti, telefonu, družbenih omrežjih. Za kontaktne podatke obiščite našo stran Kontakt.

Na nas se lahko obrnete preko a e-naslova info@knifeSOS.com ali telefonske številke +386 31 633 125.

Za storitvijo brušenja nožev KnifeSOS stoji ekipa profesionalnih brusilcev nožev iz trgovine OsterRob, ki že več kot 10 let skrbi za razvoj nožarske in brusilne kulture v Sloveniji. OsterRob je specializirana trgovina z japonskimi kuhinjskimi noži, brusnimi pripomočki in dodatki za kuhinjo.

V zadnjih 10 letih je OsterRob nabrusil in servisiral več tisoč japonskih in drugih rezil ter izvedel več kot 250 delavnic brušenja pri nas in v tujini. Med delom v brusilnici in obiski kovačij na Japonskem in v Sloveniji je ekipa pridobila celovit vpogled v kulturo izdelave nožev ter neprecenljive spretnosti v brušenju in popravilu nožev. Ponosni smo na to, da smo zaradi svojih dolgoletnih izkušenj, obsežnega znanja in predvsem ljubezni do svoje obrti nedvomno najboljša izbira za servis vaših nožev – ne samo pri nas, ampak tudi v svetovnem merilu.